Leeuwarden wint ‘amateursilen’ op Sneekermeer

0
Sneek – Anke Zwaga, de zus van schipper Willem Zwaga van het Leeuwarder skûtsje, was zaterdag tijdens het amateursilen op het Sneekermeer oppermachtig met twee afgetekende overwinningen, waarbij ze de overige amateurs beide keren het nakijken gaf. Het skûtsje van Akkrum ontbrak. Anke Zwaga kreeg uit handen van Douwe Visser, oud schipper van de Sneker Pan, de felbegeerde wisseltrofee.

De middagrace was vanwege de toenemende wind een korte wedstrijd met twee lange kruisrakken over het hele meer. Een vlaag werd daarbij het Jouster skûtsje te machtig, waardoor het omsloeg en met behulp van een sleper weer overeind moest worden gezet.

De Sneker Pan werd gestuurd door penningmeester Tjalling Wiersma en kwam als elfde en twaalfde binnen.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend