Wethouder Gea Wielinga  heropent kunstgrasvelden SWZ Boso Sneek

0

Sneek- Wethouder Gea Wielinga (CDA) van de gemeente SWF heeft vanmiddag de vernieuwde kunstgrasvelden van SWZ Boso Sneek heropend. Ze deed dat met hulp van de jongste voetballertjes, uitkomend in de Witte Lakenvelder Leaque en de O8-teams. Gezamenlijk werd een rood lint doorgeknipt waarna de voetballertjes juichend veld 4 op draafden om er meteen los te gaan voor de eerste wedstrijden op de prachtige kunstgrasmat met opvallend witte en blauwe belijning.

Sportwethouder Wielinga ging in haar openingsspeech niet voorbij aan de fusiegesprekken die momenteel druk gaande zijn.

“Jullie zijn heel druk in gesprek met O.N.S. Sneek  en vertegenwoordigers van O.N.S. zijn hier ook vertegenwoordigd. Jullie doen dat goed, in het vrouwenvoetbal wordt er al samen gewerkt en verder gaan we zien wat de toekomst ons brengt.  Mogelijk gaat dat leiden tot een fusie. We gaan dat zien, we zijn nog niet zo ver, ook ik laat mij daar in verrassen. We gaan alle feiten op een rij zetten en puur op basis daarvan gaan we straks besluiten nemen met z’n allen, dappere besluiten maar daar zijn jullie als clubs ontzettend constructief en goed mee bezig.”

“Dat vinden wij als gemeente een enorme dikke pluim waard en een voorbeeld zoals het zou moeten. Nogmaals, zo ver is het nog niet en moet er wel gevoetbald worden en daarom vonden wij dat er hier en bij O.N.S. vernieuwde kunstgrasvelden moesten komen. Dat moest ook snel, we moesten voor de zomer een besluit nemen, zodat er dit seizoen weer gevoetbald kan worden. De gemeenteraad heeft in april 2018 ook besloten dat de velden aangelegd moesten worden. Een compliment voor de gemeenteraad, snel besluiten nemen en snel geld uitgeven maar wel voor die prachtige sport van jullie: Voetbal! De toplagen liggen er nu, die kunnen een hele poos mee, dus hebben we geen haast om gekke beslissingen te nemen.”

Vervolgens overhandigde de wethouder een voetbal, hoe toepasselijk, aan SWZ-voorzitter Frank Slob waarna het lint werd doorgeknipt.

Foto’s: Henk van der Veer

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend