Amateur skûtsjesilen met gelegenheidsschipper

0

Sneek- Ter afsluiting van het skûtsjeseizoen staat zaterdag aanstaande het jaarlijkse Amateursilen weer op het programma. De veertien bekende SKS-schippers blijven zelf ‘aan wal’ en geven het helmhout aan zogenaamde ‘gelegenheidsschippers’, die tijdens deze dag de kans krijgen om hun eigen team samen te stellen en hun stuurmanskunsten te tonen.

Voor de Sneker Pan is penningmeester Tjalling Wiersma de schipper voor één dag. Hij wordt ondersteund door zijn medebestuursleden, aangevuld met enkele bemanningsleden. Afgelopen zondag zat Wiersma voor het eerst aan het helmhout. “Dat was een hele ervaring. Je hebt zowat twintig meter boot voor je en als je omhoog kijkt, staat er nogal wat zeil op. Dat is erg imposant. Maar het went vrij snel. Ik heb er ontzettend veel zin.” En dan met een enorme glimlach: ”Ben erg benieuwd naar de windkracht.”

Het Amateursilen wordt georganiseerd door de Commissie VSB. De wedstrijdleiding is in handen van de wedstrijdcommissie Sneek. Plaats van handeling is het Sneekermeer. De start van de eerste wedstrijd is om 10.30 uur

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend