Maarten van der Weijden-feest live bij Omrop

0

Leeuwarden- Na meer dan 160 kilometer moest zwemmer Maarten van der Weijden maandagmiddag voortijdig stoppen met zijn tocht langs de Friese elf steden. Dat neemt niet weg dat er in de finishplaats Leeuwarden maandagavond een groot feest is om deze geweldige prestatie te vieren. Het feestelijke programma gaat gewoon door en Omrop Fryslân doet daarvan live verslag op de radio. Op televisie is bij Omrop Fryslân vanaf 19.00 uur het live-televisieprogramma te zien dat de NOS maakt.

Het was aanvankelijk onzeker of Van der Weijden wel op het feest aanwezig kan zijn. Hij moest de tocht voortijdig staken, omdat de zoutverhouding in zijn lichaam verstoord was. Na 55 uren en 163 zwemmen was het vlakbij Burdaard afgelopen. Van der Weijden is voldoende hersteld om bij het feest aanwezig te zijn. Maandagavond is er op Oldehoofsterkerkhof een groot feest met optredens van verscheidene artiesten. In het programma wordt ook bekendgemaakt hoeveel Maarten met zijn monstertocht heeft opgehaald voor onderzoek naar de ziekte kanker.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend