De Hel van het Noorden in beeld

0

Bartlehiem – Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden is de nacht goed doorgekomen met veel support van publiek. Duizenden mensen stonden op bruggen, langs de kant en fietsten mee. Ook zijn Claudia de Breij, Erben Wennemars, Ellen van Langen en Freek de Jonge gisteravond en vannacht aan boord van de coachboot gekomen om Maarten een hart onder de riem te steken.

Maarten heeft enkele korte powernaps gedaan. Vanochtend vroeg passeerde hij de sluis in Oude Leije in een dolfijnennet. Rond half tien heeft hij in het water een gebakken eitje gegeten, gebracht door een toeschouwer. Maarten passeert rond 10.30 uur Bartlehiem en vervolgt daarna zijn weg naar Dokkum. Momenteel zwemt hij met een tempo van gemiddeld drie km. per uur.

Vooralsnog wordt Maarten niet voor middernacht in Leeuwarden verwacht.

 

Foto’s: Maarten van der Weijden Foundation

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend