Waarom de Sneker Pan in Stavoren niet is gestart

0

Stavoren – Windkracht vier met uitschieters naar vijf in combinatie met flinke golven deed Jappie Visser besluiten om rechtsomkeert te maken en niet te starten. “Ik zag de Halve Maen spartelen, Ik weet hoe dat zeilt en voelt. Toen heb ik beslist om niet te gaan. Ik wilde het materiaal en de bemanning er niet aan bloot stellen. In deze omstandigheden is de kans op schade veel groter dan anders, schade aan ons eigen of aan een ander skûtsje. Dat pas ik voor. Ik heb goed gekeken naar de omstandigheden en naar onszelf. We zijn niet de meest ervaren ploeg.”

Wel de enige schipper die deze beslissing nam. Visser: “Ik heb het zelf beslist, niet in overleg met de bemanning. Toen ik de Halve Maen zag, dacht ik ‘ik heb het wel gezien, het is wel goed zo’.
Stavoren werd een prooi voor Grou al zag het daar in het eerste rak bepaald niet naar uit. Visser cs moesten over stuurboord achter het hele veld langs, samen met Langweer. Het bleek een gouden slag, want ze leidden van start tot finish met Lemmer als derde. Gisteren nog zegevierend, vandaag uitgevallen met een gebroken helmhout. Dat overkwam nadat Heerenveen nadat het een aanvaring had met Leeuwarden die ook met averij naar de kant moest. (tekst en foto Richard de Jonge)

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend