Stadsomroepersconcours Sneek op koopzondag 2 september

0

Sneek – Op zondag 2 september, koopzondag, zullen diverse stadsomroepers uit Nederland en België in hartje Sneek strijden om het Nederlands Kampioenschap Stadsomroepers.

Vanaf 14.00 uur leveren stadsomroepers uit Nederland en België met luide stem en gekleed in een traditioneel stadsomroeperskostuum op deze koopzondag in Sneek strijd om het Nationaal Kampioenschap Stads- en Dorpsomroeper. Deze wedstrijd vormt het sluitstuk in een serie wedstrijden van afgelopen jaar, die meetellen voor het Nederlands kampioenschap. De omroepers beginnen met het eerste onderdeel de zogenaamde ‘verplichte roep’, waarin elke omroeper een, door de organisatie van het concours toegewezen, onderwerp aan de orde brengt.

Om circa 15.15 uur doet elke stadsomroeper zijn ‘vrije roep’, waarin hij zijn eigen stad, dorp of streek aan mag prijzen bij het publiek. Sneek wordt vertegenwoordigd door stadsomroeper Jan Sjoerd de Vries en IJlst door zijn vader Harmen de Vries.
Om 16.00 uur wordt het concours afgesloten met de prijsuitreiking op de Wijde Noorderhorne.

“Hoort…….Boeren, burgers en buitenlui…….hoort”  is veelal het traditionele begin van stadsomroepers, wanneer ze hun boodschap verkondigen aan het publiek in het centrum van een stad. Behalve dan voor de Sneker stadsomroeper, die zijn roep traditioneel begint met “Harree Snekers……”

Het is alweer 2 jaar geleden dat het laatste stadsomroepersconcours in Sneek werd gehouden. Eind 2011 werd Jan Sjoerd de Vries geïnstalleerd als Sneker Stadsomroeper toen bij Lekker Sneek, de Wintereditie van 2011 ten gehore bracht.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend