SKS Langweer – Murphy’s Law voor Sneker Pan

0

Langweer – Soms zit het mee, en soms niet. Dat laatste was vandaag op de Sneker Pan van toepassing. Het begon eigenlijk al bij de start waar de mannen iets te laat waren. Dat werd nog eens versterkt doordat ze last hadden van een te vroege starter. Meehobbelend in het midden kwamen ze tot de boventon toch nog aardig mee en rondden ze als zevende.

Maar toen kwam het. Jappie Visser: “Het was het allemaal net niet. Ga je overstag, zit de wind net niet mee, verdedig je je positie, schieten er twee onderdoor, heb je de gang er in, komt het zwaard omhoog omdat ze daar net n og niet hebben gebaggerd. Het was een lastige dag. We hadden vandaag ook niet echt de snelheid. Ik was ook veel met het schip bezig, dat is niet goed en dan scharrel je van een zevende naar de twaalfde plaats. Balen.”

Willem Zwaga won met Leeuwarden en pakte zijn tweede overwinning. Earnewâld werd tweede en de Halve Maen derde. Ook Douwe Visser van Grou had trouwens zijn dag niet. Waar hij gisteren nog zegevierde op Terherne werd hij nu slechts tiende. (Tekst en foto Richard de Jonge)

 

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend