Piet Hibma de 65ste Panschipper

0

Sneek- KWS-penningmeester Piet Hibma is zojuist benoemd als 65ste Schipper in de orde van de Sneker Pan. Een duidelijke geëmotioneerde Hibma nam de koperen pan in ontvangst uit handen van waarnemend burgemeester Magda Berndsen.

UPDATE

Piet Hibma uit Uitwellingerga is vrijdagavond tijdens de officiële opening van de Sneekweek benoemd tot Schipper in de Orde van de Sneker Pan. Met deze onderscheiding eert de stad ieder jaar een persoon die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de zeilsport in het algemeen en voor de Sneekweek in het bijzonder.

“Hij heeft een spilfunctie in de KWS”, zei burgemeester Magda Berndsen van Súdwest-Fryslân over de kersverse Panschipper. Súdwest-Fryslân is de rechtsopvolger van de gemeente Sneek, die de onderscheiding al in 1954 instelde. Sinds 1966 hoort bij de onderscheiding een koperen koekenpan waarin het stadswapen van Sneek is verwerkt.

Hibma (61) is al ruim tien jaar penningmeester van de KWS, memoreerde Berndsen. “In die functie doet hij veel meer dan het bewaken van alle financiële stromen binnen de vereniging en aanpalende stichtingen”, zei ze. Zo bekleedt Hibma diverse functies binnen het jeugdzeilen en is hij nauw betrokken bij het Regionaal Trainingscentrum Noord op het Starteiland, waar regionale zeiltalenten worden geholpen de stap naar het nationale en zelfs internationale podium te kunnen maken. Voordat hij KWS-bestuurder werd was hij bijna twintig jaar bestuurslid van zeilvereniging Workum.

Hibma kreeg de liefde voor de watersport niet van huis uit mee; zijn ouders hadden een agrarisch bedrijf in Witmarsum. Toch leerde hij op jonge leeftijd zeilen, op een zeilschool in Giethoorn. Sindsdien had het zeilen hem in de greep. Het eerbetoon maakte de nodige emoties los bij Hibma. “Hier ben ik ontzettend blij mee”, zei hij.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend