Sneker kunstenaar Jan Potma exposeert bij Valentijn

0

Sneek –Van 26 juli tot en met 20 oktober 2018 is er een nieuwe expositie te bezichtigen bij Bloem en Styling Valentijn. Jan Potma, de ervaren kunstenaar die ook zijn lessen geeft bij Academie Sneek aan het Grootzand, laat op de expositie zijn veelzijdigheid zien met een groot aantal kunstwerken. De insteek om Friese kunstenaars uit te lichten past in het gedachtegoed van Galerie Bax kunst tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018.

Jan Potma
Sneker kunstenaar Jan Potma (1946) volgde zijn opleiding aan de Kunstacademie Vredeman de Vries in Leeuwarden. Reeds op 18 jarige leeftijd wist hij op eigen kracht een zolder als atelier te huren. Zijn zoektocht in de kunst liep langs vele abstracte werken, om uiteindelijk te komen bij zijn keuze; Een meer realistische beeldtaal.

Vanaf 1977 raakte hij naast zijn kunstenaarsbestaan als grafisch vormgever aan het werk. In zijn huidige actieve loopbaan is hij naast vrij kunstenaar, docent aan zijn eigen “Academie” aan het Grootzand te Sneek. Hij geeft les in tekenen, schilderen en airbrush.

Stadsgezichten, landschappen, portretten van beroemdheden maar ook kleurrijke bloemen: Meerdere thema’s komen aan bod in het werk van Potma. De schilderijen in kleiner formaat zijn ontstaan tijdens het geven van schilderlessen. Jan schildert vaak mee met zijn cursisten op een eigen paneel om zodoende te kunnen laten zien hoe zij om moeten gaan met technische struikelblokken. Op deze manier kan hij het beste uitleg geven en bepaalde technieken tonen, zonder dat hij het werk van een cursist corrigeert. Het laat zien dat de ervaren kunstenaar met vele thema’s gemakkelijk uit de voeten kan.

Expositiezolder


Sinds kort werken Redmer Bax en Arnoud de Boer, twee jonge ondernemers uit Sneek, samen. Dit ook met de gedachte om kunst en bloemen als joint venture te kunnen promoten. Met het beschikbaar stellen van een voormalige cursusruimte is sinds eind vorig jaar een samenwerkingsverband geboren. Hierbij zijn alle stukken die geëxposeerd worden te koop en kunnen na afrekenen direct worden meegenomen. Hiermee wordt ook ingespeeld op bezoekers die van buiten de stad op de expositie af komen.

De expositie wordt donderdagavond 26 juli om 19.30 uur  geopend op de expositiezolder van Bloem en Styling Valentijn.Hierna is er gelegenheid tot een praatje en een drankje. Iedereen is hierbij van harte welkom.

De expositie duurt tot en met 20 oktober 2018.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend