Hans Wassenaar slaat toe in IJlst

0

IJlst – De zevende editie van ‘Bring de keatsers bij ‘t keatsen’ is zaterdag 7 juli gewonnen door Marten Bergsma, Jelte Visser en Hans Wassenaar. De grote hoofdklasse- en federatiepartij werd voor het eerst in IJlst georganiseerd.

Op het mooie sportpark De Útherne was het partuur van opslager Marten Bergsma in de finale met 5-3 en 6-2 te sterk voor Enno Kingma, Kees van der Schoot en Tjisse Steenstra. Voor Jelte Visser was het de eerste overwinning op het hoogste niveau. Hans Wassenaar werd uitgeroepen tot koning van de partij.

Bij de dames ging de overwinning naar de zussen Wiljo en Nynke Sijbrandij. Zij kaatsten met hun gelegenheidsmaat Louise Krol. In de finale was het drietal met 5-0 en 6-4 veel te sterk voor Nelie Steenstra, Sjanet Wijnia en Martzen Deinum. Anne Monfils, Marte Altenburg en Annelien Broersma legden beslag op de derde prijs. Opslager Nynke Sijbrandij werd uitgeroepen tot koningin van de partij.

Het stichtingsbestuur van IJlst 750 had bijzondere koningsprijzen beschikbaar gesteld. Hans Wassenaar en Nynke Sijbrandij kregen houten kunstwerken in de vorm van een kogge overhandigd. De winnende kaatsers kregen namens kaatsvereniging Nije Moed bovendien bijzondere houten kaatsballen omgehangen.

‘s Ochtends werd er in IJlst een federatiepartij voor de jeugd georganiseerd. PC-koning Hendrik Kootstra verzorgde de prijsuitreiking. De commissie van Bring de keatsers bij ‘t keatsen kijkt terug op een geslaagde kaatsdag.

Foto’s: Martin de Groot Fotografie.

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend