Leergeld helpt 1.800 Friese kinderen meer

0

Leeuwarden – De vier Friese Leergeld Stichtingen hielpen het afgelopen jaar in Friesland bijna 7.000 kinderen. Dat is een prachtig resultaat en mede te danken aan de themaweek van Omrop Fryslân nu een jaar geleden. Ondanks dat de economie aantrekt, leidt dit niet tot minder aanvragen.

Leergeld zorgt ervoor dat kinderen (4 tot en met 17 jaar) uit gezinnen met een laag inkomen actief mee kunnen doen met hun leeftijdsgenoten. Ouders die geen geld hebben voor een schoolreisje, zwemles, sportkleding, muziekles of een mooi verjaardagscadeau worden geholpen zodat hun kind(eren) er zo min mogelijk last van hebben.

Niet voor niets is het motto van de stichting ‘alle kinderen mogen meedoen, want nu meedoen is later meetellen’. Via www.kindpakket.nl kunnen ouders de vergoedingen snel aanvragen. Zonder dat ze gehinderd worden door ingewikkelde aanvraagformulieren.

Zo is er in samenwerking met alle Friese gemeenten voor kinderen, van ouders met een laag inkomen, een kindpakket beschikbaar. De inhoud kan per gemeente verschillen maar in ieder geval kan men altijd vergoedingen voor School, Sport, Cultuur en Verjaardag aanvragen.

,,Het aantal aanvragen is over de eerste vijf maanden van dit jaar weer onveranderd hoog” zegt Paula van der Veer namens Leergeld Leeuwarden. ,,Met de bekendheid van de fondsen en kindpakket.nl weten de ouders ons steeds beter te vinden. Niet iedereen profiteert namelijk van het aantrekken van de economie. Lastenstijging, werkloosheid, scheiding, ziekte of gewoon stomme pech kan leiden tot een krappe beurs”. Vaak is er een vorm van schaamte, maar het kan iedereen overkomen. Vraag dan op www.kindpakket.nl een vergoeding voor uw kind(eren) aan.

Meer over het kindpakket: via kindpakket.nl zijn vergoedingen aan te vragen bij Leergeld, Jeugdfonds Sport en Cultuur, Jarige Job of andere – lokale –  initiatieven die ervoor zorgen dat een kind mee kan doen. Sinds de start in 2015 hebben al meer dan vijfduizend gezinnen een aanvraag gedaan.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend