Thema-avond FNV en Wereldwinkel: Hoe duurzaam is mijn Kleding?

0

Sneek – Lokaal FNV Súdwest-Fryslân organiseert in samenwerking met Wereldwinkel Sneek op Donderdagavond 28 juni  “HET ZIT ME NIET LEKKER” Hoe duurzaam is mijn t-shirt of jurk? Als ik een broek van een duur merk koop, zit het dan beter met de arbeidsomstandigheden waaronder mijn broek is gemaakt? Hoeveel winst maken de merken en wat verdienen de makers eigenlijk? Veelgestelde vragen waarop wij tijdens deze Thema-avond een eerlijk antwoord geven. Met tips hoe je kunt bijdragen aan een duurzamere kledingindustrie!

19.30 uur Opening: Roelof van Laar [PvdA ], Karen Kammeraat [ Oprichtster Eerlijk Winkelen app] & Jacob Plat [FNV bestuurder Mode & Textiel ] , Modeshow door Expresso Fashion [ Duurzame Kleding ]  Locatie:  SR De Stolp, Smidstraat 6 te Sneek, 19.00- 22.00 uur.

Iedereen is welkom, toegang en deelname is gratis * Een Informatie avond voor Consumenten en werknemers in de Textielbranche!

Iedereen stelt zichzelf wel eens de vraag: “Ik koop vooral dure kleding van goede merken. Dan verdienen die naaisters toch genoeg?” “Wat verdient de naaister van mijn t-shirt?” “Als er Made in Europe op het labeltje staat, zit het wel goed met de arbeidsomstandigheden – toch?” Hoe kan mijn kleding nou fout zijn? Écht foute kleding zou Nederland toch wel verbieden? “Als wij €1 extra betalen voor onze kleding, verdienen de naaisters ineens 2 keer zoveel – toch?” “Maar wáár koop ik dan eerlijke kleding?”

Op deze thema-avond dag met diverse inspirerende Sprekers en een informatiemarkt, worden je vele handvatten aangereikt.

Informatie stands van  o.a

  • -Kleur-en Kledingadvies [ Boutique Jenny-IJlst]
  • -Wereldwinkel Sneek
  • -Fairtrade Gemeente werkgroep Sudwest Fryslan
  • – Kledingbank Sneek
  • – 2End Trendy Sneek
  • – With a Touch of Rose
  • -FNV Mondiaal
  • -FNV Lokaal Sudwest Fryslan

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend