CU SWF: Gratis sporten voor alle kinderen

0

Sneek – Alle bassischoolkinderen tussen de 4 en 12 jaar moeten in SWF gratis kunnen sporten. Dat vindt de ChristenUnie SWF. Komende donderdagavond dient Geartsje Horjus een motie in tijdens de raadsvergadering.

“Uit het oogpunt van de gezondheid van jonge kinderen, hun toekomst en die van de sportverenigingen is het wenselijk dat kinderen gaan sporten. Sport is goed voor de gezondheid en voor de sociale contacten van de kinderen. Net als het basisonderwijs is het een basisondersteuning bij hun ontwikkeling.”

De ChristenUnie vindt dat sporten gestimuleerd en gefaciliteerd moet worden door de gemeente. Daarnaast zijn de verenigingen, net als scholen, de plaats om al in een vroeg stadium te signaleren of er een ondersteuningsbehoefte is bij het kind of gezin. Sport werkt preventief. Op deze manier komen zorg en sport samen.

“Sport mag een serieuze concurrent worden van de mobiel of iPad.”

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend