Zilver voor Twan Gerritsma en Ernst Weistra op NK Karate Almere

0

Almere – Zondag hebben twee leden van Kyokushin Karate IJlst zilver behaald op de Nederlandse Kampioenschappen Kyokushin in Almere! Zowel Twan Gerritsma als Ernst Weistra mochten bij de prijsuitreiking plaats nemen op de een na hoogste trede van het podium.

Twan Gerritsma moest het spits afbijten. Hij was vast besloten om eerste te worden en ging vol spirit de partij in. Hij moest een finale partij vechten maar op de laatste seconde werd hij geraakt in zijn maag en moest hij de overwinning prijs geven aan zijn tegenstander. Twan behaalde de 2e prijs. Ernst Weistra behaalde in zijn poule ook de 2e prijs. Ernst won zijn eerste partij overtuigend door goed geplaatste stootcombinaties waardoor de tegenstander opgaf en hij een volle punt kreeg. In de eerste minuut van de finalepartij ging het gelijk op maar door een goed geplaatste mawasi geri tegen het hoofd kreeg de tegenstander een volle punt (Ippon) Waardoor de 2e prijs naar Ernst ging.

Hidde Lobstein, Renzo Visser behaalden bij de jeugd de 3e plaats. Het ging met vallen en opstaan en ze werden op de laatste secondes uitgeschakeld.

Irene Rosier deed mee met het volwassen NK en zij moest onder andere tegen Roxeanne Ramselaar van Budokai Vleesenbeek een zeer ervaren vechtster. Na drie rondes stevig te hebben gevochten, ze waren zeer aan elkaar gewaagd, besliste de scheidsrechter in het voordeel van Roxeanne. Zij werd ook de kampioen van het toernooi. Hierdoor behaalde Irene de 3e plaats in haar poule.
Helaas vielen Melvin en Jimmy buiten de prijzen ondanks dat ze goed hebben gevochten.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend