Pasveer loodst Waterpoort Boys naar de play offs

0

Sneek- Doordat de wedstrijd in en tegen Oudehaske iets later begon, was het ruim voor het einde van de reguliere speeltijd al klip en klaar dat Waterpoort Boys zich voor de nacompetitie had gekwalificeerd. Concurrent QVC bleef thuis namelijk steken op een gelijkspel, terwijl Waterpoort Boys dankzij een treffer van de 16-jarige Romano Pasveer op dat moment met 1-2 voor stond. Dat het uiteindelijk diep in blessuretijd nog 2-2 werd, had voor Waterpoort Boys dan ook geen enkele consequentie meer.

Op weg naar de play offs was de eerste kans voor de Snekers, toen Ron Huitema zijn ploeggenoot Mohammed Hasan Asnader alleen voor de keeper zette. Diens inzet verdween echter net naast en dat was ook het resultaat, toen de thuisclub een vrije trap snel nam en Hiele Nagel vrij mocht inkoppen. Vervolgens zorgde knullig balverlies aan Sneker zijde voor de nodige dreiging, waarna doelman Stefan Rijpkema zijn ploeg overeind hield. Niet lang daarna verzond Waterpoort Boys vanwege hands twee keer achter elkaar een claim richting de leidsman, maar de man in het zwart verklaarde beide claims niet ontvankelijk. Drie minuten na die vermeende handballen was het aan de andere kant wel raak, toen Robbert Bouma een prima aanval van Oudehaske doeltreffend afrondde. Die tegentreffer kwam aan als een mokerslag en Waterpoort Boys was de weg even helemaal kwijt. Dat resulteerde in een tweede mogelijkheid voor Bouma, doch deze keer fungeerde Rijpkema als reddende engel

Na iets meer dan een half uur deed Waterpoort Boys weer iets terug, maar de kopbal van gelegenheidsspits Kevin Kedde kon uiteindelijk doelman Hendrik Meester niet verontrusten. Die kans vormde de inleiding voor een betere Sneker fase, maar na schitterende pass van Patrick Bles verdween de inzet van Stefan Kroon ruim naast, terwijl een tweetal vrije trappen eveneens geen rendement opleverden. De eerste van de voet van Casey Spoelstra belandde in de muur en de tweede van Marcel Hempenius werd ten koste van een hoekschop door doelman Meester uit de bovenhoek getikt. Die corner zou echter wel gevolgen hebben, want de dor Hempenius voorgegeven bal werd door Kevin Kedde hard op de paal gekopt, waarna Asnader als een duiveltje uit een doosje de gelijkmaker tegen de touwen schoot.

Dat was op slag van rust een flinke opsteker voor de brigade van trainer Janco Croes en dat gaf zijn ploeg in de openingsfase van de tweede helft vleugels. Eerst had doelman Meester de nodige moeite met een uithaal van Romano Pasveer en kort daarop speelde Pasveer samen met Ron Huitema en Kevin Kedde een overtalsituatie heel matig uit. Vervolgens koos Mohammed Hasan Asnader toen hij alleen op de keeper van Oudehaske afging, voor eigen glorie, waar een passje breed op de meegelopen Pasveer een betere en waarschijnlijk succesvollere optie was geweest.. Luttele minuten later kreeg Oudehaske in kort tijdsbestek twee goede kansen, maar zowel bij een solo als bij een fraai een-tweetje door het centrum bleef de afronding achterwege en kwam Waterpoort Boys uiteindelijk met de schrik vrij.

Na een twintigtal minuten spelen kreeg Waterpoort Boys aan de andere kant een vrije trap. Die werd door Stefan Kroon voor de goal gebracht, waarna Romano Pasveer nadat de bal een paar keer had gestuit, het lederen monster met zijn chocoladebeen in de kruising joeg en daarmee Waterpoort Boys zo goed als zeker naar de play offs loodste. Tien minuten later kon de toevoeging “zo goed als” er definitief vanaf. Want toen werd duidelijk dat concurrent QVC zoals hiervoor al werd vermeld, thuis niet verder was gekomen dan een gelijkspel en dat Waterpoort Boys het doel i.c. plaatsing voor de nacompetitie had bereikt. En daar kon de late gelijkmaker van Dennis Speelman uiteindelijk ook niets meer aan veranderen.

Bron: http://pengel.weebly.com/

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend