Black Boys stort in als een kaartenhuis

0

Sneek- Black Boys houdt komende zondag zijn jaarlijkse slotdag, een festijn dat doorgaans voor vrolijke gezichten zorgt. Het slot van  de wedstrijd van gisteravond leverde bij de Zwartjes daarentegen geen vrolijke smoelen op. Black Boys ging in en tegen Irnsum na een 4-1 voorsprong namelijk alsnog met 6-4 onderuit. Grote man aan de zijde van de thuisclub was Julius Huistra die vier keer het net vond en daarmee een belangrijke bijdrage leverde aan de wonderbaarlijke wederopstanding van zijn ploeg.

De eerste van die vier treffers viel overigens al na een minuut of vier, toen Huistra zijn ploeg een droomstart bezorgde. Black Boys leek even aangeslagen, maar herstelde zich vervolgens redelijk snel en na iets meer dan een kwartier spelen bracht Tarek Hamdi de Snekers op gelijke hoogte. Nog geen zes minuten later zette Dennis Niemarkt de 1-2 op het scorebord, waarna neefje Lars in de 36ste minuut de ruststand op 1-3 bepaalde. Daarmee leek het op een mooie avond voor de ploeg van trainer Richard Venema uit te draaien en al helemaal, toen Kewin de Jong niet lang na rust de 1-4 liet noteren.

Met zo’n stand is een wedstrijd normaliter gespeeld, maar de waard en met name Julius Huistra dacht daar anders over. Met minder dan een half uur op de klok verkleinde de boomlange aanvaller de achterstand en toen Irnsum nog geen drie minuten later de aansluitingstreffer tot stand bracht, gloorde er weer hoop bij de oranjehemden. Die hoop werd realiteit, toen Marco van der Ley in de 69ste minuut de gelijkmaker binnen schoot en daarmee de ineenstorting van het kaartenhuis “Black Boys” inleidde. Die collaps werd vervolgens door Huistra voltooid en met twee treffers in resp. de 72ste en de 89ste minuut bepaalde de aanvalsleider van Irnsum de eindstand op 6-4 en werd de wedstrijd die eigenlijk al lang en breed in de pocket van Black Boys zat zoals hiervoor al werd vermeld, op wonderbaarlijke wijze gekanteld.

Na deze nederlaag heeft Black Boys nog steeds een voorsprong van drie punten op de plekken die nopen tot het spelen van duels om lijfsbehoud. De “All Blacks” moeten zoals in de voorbeschouwing op deze wedstrijd ook al werd vermeld, met nog twee wedstrijden op de kalender op hun tellen passen. De eerste keer dat dit moet gebeuren, is komende zondag wanneer tijdens de al genoemde slotdag het duel met het inmiddels veilige Nieuweschoot op het programma staat.

Bron: http://pengel.weebly.com

Foto: Janna Blom Fotografie

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend