De bal rolt weer …. (extra) voorbeschouwing  20 mei

0

Sneek- Afgelopen donderdag stortte Black Boys in Irnsum als een kaartenhuis in elkaar en bleek een 4-1 voorsprong zelfs niet voldoende voor een punt. Door de 6-4 nederlaag op de Bining bleef de voorsprong van de Zwartjes op de linke plekken drie punten en dat is (nog) niet voldoende om rustig achterover te leunen en dus moeten de Snekers nog een paar keer vol aan de bak, waaronder komende zondag wanneer Nieuweschoot op bezoek komt.

Black Boys – Nieuweschoot
Zondag 20 mei 2018 – aanvang 14.00 uur
Sportcentrum Schuttersveld – Sneek

Black Boys leek na de zege op de blauwe naamgenoot het lek boven te hebben. Die zege kwam overigens enigszins fortuinlijk tot stand in een wedstrijd waarin het voetbal van een zeer mager gehalte was. Dat niveau was afgelopen zondag tegen De Wâlden overigens niet anders en op de 3-1 nederlaag viel uiteindelijk bitter weinig af te dingen. Gisteravond leek Black Boys tegen Irnsum echter op weg naar herstel, maar in het laatste half uur ging het alsnog gruwelijk mis. Waren het de vreemde krachten in de sport of was de oorzaak een andere? Wie het weet, mag het zeggen, maar het gevolg is wel dat de hoofdmacht van het inmiddels 94-jarige Black Boys met een voorsprong van drie punten op en een veel slechter doelsaldo dan de nummer twaalf van de ranglijst nog altijd niet vrij van zorgen is.

In dat seizoen promoveerde Black Boys na een barrage met Surhuisterveen naar de vierde klasse en in het “debuutseizoen” misten de “Men in Black” toen op een haar na promotie naar de derde klasse. Een jaar later behoorde Black Boys tot de winterstop tot het rijtje titelkandidaten, maar daarna vertoonde de prestatiecurve op de zwarte zijde van het Schuttersveld een neergaande lijn met als dieptepunt de puntloze serie in pak ‘m beet de eerste helft van dit seizoen die elf wedstrijden duurde en toch voor de nodige onrust zorgde. Met de komst van narcissen bloeide ook Black Boys op en leek de ploeg van trainer Richard Venema zoals hiervoor al werd vermeld, definitief afscheid van de kritieke plekken te nemen.

Leek, want door twee opeenvolgende nederlagen is de klus nog niet geklaard. Black Boys heeft dan ook nog een aantal punten nodig om zich te verzekeren van een langer verblijf in de vierde klasse. Het behalen van die noodzakelijke punten moet tegen Nieuweschoot mogelijk zijn en dan baseren we ons enerzijds op het feit dat het Arsenal uit het Friese Haagje al veilig is en dus nergens meer om speelt en anderzijds op de heenwedstrijd, waarin Black Boys de bovenliggende partij was. Maar dan “muss” men zich ten opzichte van de duels tegen Blue Boys, De Wâlden en Irnsum wel “steigern”, want anders zou de slotdag er wel eens één met een wrange bijsmaak kunnen worden en kan het slot van de competitie ook zo maar een onaangename wending krijgen.

Bron: http://pengel.weebly.com

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend