Watersafari vaartocht over het IJsselmeer  

0

Kornwerderzand – It Fryske Gea organiseert op zaterdag 26 mei van 10.00 tot 12.00 uur een unieke vaartocht over het IJsselmeer. Deze tocht wordt begeleid door de twee enthousiaste natuurgidsen Janneke Bijlsma en Tinus Boomstra. Aanmelden kan uiterlijk een dag van te voren (tot 15.00 uur) via www.itfryskegea.nl/eropuit of 0511 – 53 96 18. Deelname is voor leden van It Fryske Gea € 30,- (t/m 12 jaar € 28,-) en niet-leden betalen € 34,- (t/m 12 jaar € 32,-).

Het IJsselmeer is een bijzonder natuurgebied. Vroeger was het hier zout en bloeiden de omliggende vissersdorpjes door de rijke visvangst. Na de aanleg van de Afsluitdijk veranderde alles. Het IJsselmeer werd langzaam zoet en de natuur paste zich hierop aan. Het uitgestrekte water bleef en leent zich uitstekend voor een avontuurlijke zeiltocht. Wil jij meer weten over het IJsselmeer? Vanaf het Afsluitdijk Wadden Center start deze speciale zeilexcursie met een 100 jaar oude blazer. Het schip werd in Workum gebouwd. Na een leven als vissersboot vanaf Texel (het schip heet de TX 33) is de boot prachtig gerestaureerd en teruggekeerd naar “It Heitelân”. Ga mee op dit historische schip om “onder zeil” te genieten van de natuur en haar schoonheid op en rondom het IJsselmeer bij Kornwerderzand.

Tijdens de vaartocht vertellen onze deskundige natuurgidsen over het ontstaan van het IJsselmeer en de problemen die ontstonden door de aanleg van de Afsluitdijk. De harde scheiding bleek een enorme barrière voor trekvissen. Hierdoor konden de vissen niet meer tussen het zoete binnendijkse en het zoute buitendijkse Waddenzeewater trekken. Door de vismigratierivier is dit straks wel weer mogelijk. Deze exclusieve excursie is zeker de moeite waard en…vergeet je verrekijker niet!

Let op! Het toilet aan boord is zeer eenvoudig. Wij raden aan om van te voren nog in het Afsluitdijk Wadden Center van het toilet gebruik te maken.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend