Ontbijten met wake up call cyber safety  

0

Sneek- Vanmorgen ontbeten ondernemers in Súdwest-Fryslân met een wake up call cyber safety in Lokaal 55 in Sneek. Stichting Cyber Safety Noord-Nederland gaf een ontbijtsessie om ondernemers bewust te maken van de digitale gevaren en tips om ze te vermijden of bestrijden. De ontbijtsessie is onderdeel van de Cyber to Go-roadshow om ondernemers in Noord Nederland cyber aware en weerbaarder te maken. Gastheren waren ROC Friese Poort, NetQloud Security en Accent Automatisering. Wethouder Erik Faber van Súdwest-Fryslân opende het ontbijt.

Menu

Tijdens het ontbijt stonden diverse onderwerpen op het menu. Hoe gaan hackers te werk? Wat zijn de laatste trends op het gebied van cybercriminaliteit? Wat moet je doen als je bestanden gegijzeld zijn? Hoe kun je je telefoon en tablet beter beveiligen? Met interactieve demos verzorgd door studenten van ROC Friese Poort Cyber@work en een demonstratie van een ethische hacker.

Cyber Safety Noord-Nederland

Stichting Cyber Safety Noord-Nederland is recent opgericht om ondernemingen in Noord-Nederland weerbaarder te maken in de digitale omgeving. Cyberdreigingen nemen toe en met name het MKB is niet altijd voldoende “cyber aware”. In de stichting komen de verschillende partijen uit het onderwijs, bedrijfsleven en de overheid samen om deze uitdaging op te pakken. De Cyber to go-roadshow is een van de activiteiten die ontwikkeld is voor het cyber aware maken van bedrijven. En om te inventariseren wat de behoefte van het MKB op dit gebied is. Na de zomer volgen er structureel een paar sessies per maand op verschillende plaatsen. Ook wordt actief de samenwerking gezocht met initiatieven in Groningen en Drenthe.

Aansluiting onderwijs op arbeidsmarkt

Studenten van ROC Friese Poort verzorgden onderdelen van de ontbijtsessie. Renze Tjoelker, projectleider Cyber@work bij ROC Friese Poort: “Deze sessies zijn ontzettend waardevol voor de aansluiting van ons onderwijs op de arbeidsmarkt. Studenten zien presentaties van specialisten en krijgen de laatste ontwikkelingen mee. Ze zien wat de vraagstukken zijn binnen het mkb en hoe daar op ingesprongen wordt. Tegelijkertijd geven bedrijven nu ook gastlessen of benaderen ons voor opdrachten. En het is ook ontzettend goed voor de communicatieve vaardigheden van studenten.”, Onder de noemer Cyber@Work wil ROC Friese Poort het digitale bewustzijn op de werkvloer vergroten. De onderwijsinstelling biedt onder andere cursussen aan voor bedrijven, integreert “cyber awareness” in al haar beroepsopleidingen en gaat mbo ICT Security Specialisten opleiden. Ook wordt er gewerkt aan een doorlopende leerlijn ICT tussen vmbo, mbo en hbo.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend