Excursies Oudemirdumerklif

0

Sneek- Het programma voor het aankomende zomerseizoen in Gaasterland staat bol van de mooie excursies naar het Oudemirdumerklif. Vogels spotten, speuren naar bijzondere plantjes en een heuse tijdreis door de geschiedenis van het klif. Alles is mogelijk de komende maanden. Samen met de boswachters van Natuurmonumenten heb je volop de kans dit unieke pareltje aan de Friese zuidkust te ontdekken.

Water- en zangvogels

We starten al snel. Aankomende woensdag 23 mei van 14:00 tot 16:00 uur vindt de excursie ‘Vogels spotten op het Oudemirdumerklif’ plaats waarbij je met de boswachter langs de klifrand omlaag klimt naar het groene strand. Hier sta je op een plek die afgesloten is voor bezoekers vanwege de vele bijzonder planten, insecten en… vogels! Omdat we langs de kust staan zie je hier zowel watervogels als vele zangvogels waaronder bijzondere soorten als de kneu, grasmus en rietzanger, die alle drie op het klif broeden.

On-Nederlands

Het Oudemirdumerklif ligt pal aan het IJsselmeer en doet met haar zes meter hoge klif on-Nederlands aan. Het klif is onderdeel van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Dit kustgebied is zeer gevarieerd, met kruidenrijke graslanden, rietvelden, zandplaten, schelpenbanken en historische haventjes. Talloze vogels komen er rusten, broeden en eten.

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je hier: https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/oudemirdumerklif/agenda/vogels-spotten-op-het-oudemirdumerklif

Heel de excursie agenda voor de zomermaanden is hier te vinden: https://www.natuurmonumenten.nl/agenda?page=1&locatie=N_875&straal=25

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend