Muziek Theater IJlst speelt De Wylde Boerinne

0

IJlst – Op woensdag 16 mei vindt de presentatie plaats van de cast en de crew van de IJlster muziektheaterproductie  ‘De Wylde Boerinne’, naar de novelle van T.E. Holtrop (1865-1925)

Zij is een jonge boerin, trots, mooi en weduwe, Hij is boer, klein van stuk, maar machtig en rijk. Samen kunnen ze de grootste boeren van de Greidhoeke worden. Zij zegt “nee” als hij haar ten huwelijk vraagt en vanaf dat moment leveren ze strijd. Hij zet alles in wat hij maar kan: van predikanten tot rechters. Zij voelt zich opgejaagd als een stuk wild. Als hij haar het recht van overpad ontneemt verschanst ze zich op haar boerderij. En woede neemt bezit van haar tot de dood er op volgt.

De Wylde Boerinne is een meeslepende voorstelling over de kracht van vrouwen, het verdriet van strijd en de schoonheid van het Friese landschap.

Voor Ypy Zysling (regie) en Sytse Broersma (muziek) is dit de vijfde productie voor Muziektheater IJlst. De voorstelling  is geschreven door Dick van der Heuvel, die eerder dit jaar de musical-award won voor zijn script van “Was getekend, Annie MG Schmidt”. Samen gaan zij met een grote groep acteurs, zangers, dansers, koperblazers, band en veestapel, een muziektheaterspektakel maken in de weilanden van IJlst, waar ooit boer Lammers de jacht opende op frou Broersma . Dit alles te midden van het uitbundige  leven van de Friese gemeenschap.

Locatie

De Wylde Boerinne wordt gespeeld op een unieke locatie aan de Sudergowei in IJlst. In de weilanden zal het boerenleven van 1850-1900 in woord en beeld vorm krijgen. Theatrale effecten en moderne vormgeving verbinden het verhaal met de 21e eeuw. Voor meer informatie en kaartverkoop:  www.muziektheaterijlst.nl

Speeldata

Donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober 2018
Donderdag 18, vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober 2018
Prijs: 23,50, incl. koffie/thee)

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend