Kunst onder bruggen project met mega selfie geopend

0

Warten – Met een megaselfie bij de brug in Warten werd zaterdag 14 maart de grootste kunstexpositie van Nederland geopend. De tentoonstellingBrug, Brêge, Bridge, strekt zich uit over de hele provincie, zo’n 3.250 km². De afgelopen weken werden tachtig Friese bruggen voorzien van doeken met kunst gemaakt door de mienskip.

De kunstenaars van deze doeken waren zaterdag ook aanwezig bij de opening. Zij vormden met de overige aanwezigen een ‘human bridge’ en maakten na het openen van de brug een megaselfie met het kunstwerk dat symbool staat voor de hele expositie. Op het doek onder de brug in Warten hangt namelijk een speciaal kunstwerk dat bestaat uit alle 247 inzendingen die mee deden aan de wedstrijd die de Friese Milieu Federatie voor dit project in de zomer van 2017 uitschreef. Projectleidster Froukje Hernamdt presenteerde zaterdag ook het eerste exemplaar van de BridgeBag.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend