Bevrijdingsconcert “Zingen in de Martini”met Judith Sportel

0

Sneek – In het kader van ‘Zingen in de Martini’ (Bolsward) onder leiding van dirigent/saxofonist Jan Brens is op zaterdag 5 mei 19.30 uur een groot bevrijdingsconcert met onder andere sopraan Judith Sportel uit Hoogeveen. Eveneens is het  Ritmeester-Veenzangers Mannenkoor uit Veenendaal onder leiding van dirigent/organist/pianist Jimco Zijlstra te gast.

De vaste medewerkers van het concept “Zingen in de Martini” zijn het Fries Mannen Ensemble met pianist Jan Moens uit Luttelgeest en het Fries Blazers Ensemble, beide onder leiding van van Jan Brens. Judith Sportel is jarenlang de vedette van het EO-programma Nederland Zingt geweest.

 

Het Fries Mannen Ensemble (11 leden) viert dit jaar in Sneek op 9 december zijn 10-jarig jubileum (ook met sopraan Judith Sportel) en werd destijds opgericht door koorlid Koop Lammertsma en de dirigent. Alle opbrengsten van concerten, CD’s en anderszins gaan naar goede doelen, o.a. naar “hun”meisjesschool op Sri Lanka.

Daar worden mishandelde, misbruikte en verwaarloosde kinderen tussen 12 en 18 jaar opgevangen en begeleid naar een betere toekomst. Ook andere instellingen, zoals Voedselbank, Trijntje Beimersstichting, De Schuilplaats (Sneek) werden met gelden gesteund. Het ensemble treedt ruim 20 keer per jaar op in Noord-Nederland en trekt veelal volle kerken bij concerten of speciale diensten. www.friesmannenensemble.nl

 

Het concert heeft een vroegere aanvangstijd dan normaal- 19.30 uur- en kent geen pauze! Kaarten à 10 euro zijn vanaf kwart voor 7 aan de kerk te koop, of vooraf bij medewerkers.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend