Sneker verzetsmonument vervangen

0

Sneek- Drie dagen voor de bevrijdingsdatum van Sneek, op 15 april 1945 werd de stad bevrijd , is het Verzetsmounument van A. J. Valk van haar sokkel getild. Ondertussen ligt een bijna replica van ‘de vrouw’ al klaar om het uit 1950 vervaardigde beeld te vervangen. De operatie duurde anderhalve uur. De vervanging was nodig omdat het zandstenen mounument in de loop van de jaren erg is aangetast. Het vervangende beeld is van graniet gemaakt. De hele operatie is in goed overleg gegaan met de familieleden van kunstenaar Valk, de Stichting ’40-’45 en de gemeente SWF.  Het oude beeld wordt voorlopig opgelagen in een gemeentelijk depot.

 

De hele operatie in beeld, op de laatste foto het nieuwe granieten beeld.

Foto’s Henk van der Veer

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend