Vuurproef voor Flits van Snits in Health Ageing Tour

0

Sneek – Aanstaande woensdag start de Health Ageing Tour (voorheen de Eneco tour). Naast vier vrouwen tandems komen er ook dertien mannen tandems aan de start waaronder Leon Brinksma (alias De Flits van Snits) met zijn piloot Aalzen Alma. Het merendeel van de deelnemers bedraagt para olympische sporters, zo komt onder andere Tristan Bangma aan de start.

Naast de Nederlandse tandems doen er ook tandems mee uit onder andere  Israël en België. Leon heeft tot dusverre alleen meegedaan aan wedstrijden voor ID cycling en is uiteraard benieuwd waar hij staat ten opzichte van van de para olympiërs. Ter illustratie: de piloten van de para olympiërs zijn voor het overgrote deel n dienst van de NOC/NSF c.q. KNWU. Para olympiërs als Tristan Bangma trainen gemiddeld zo’n 20 uur per week onder begeleiding van een bondscoach. Leon heeft vorig jaar nauwelijks getraind. Sinds kort heeft hij ook een tweede piloot waarmee hij indien mogelijk wekelijks ca. 1 1/2 uur traint. Zij rijden dan ongeveer 50 km, langer dan deze afstand heeft Leon nog niet gereden.

De Health Ageing tour start aanstaande woensdag met een tijdrit van ca. 8 km. Start en finish bij het Abe Lenstra Boulevard. Donderdag is er een koers (ronde) rond Grootegast van ca. 84 km en vrijdag een koers (ronde) rond Midwolda van ca. 80 km. Leon en zijn piloot zijn natuurlijk benieuwd hoe zij zich in dit geweld staande kunnen houden.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend