Black Panther. Doe mij wat van die vibranium!

0
Filmrecensie. Twijfel je of je Black Panther moet gaan kijken? Lees dit dan even, want wij hebben ‘m voor je gecheckt.

Een groepje basketballende tieners bij een vervallen flat in Brooklyn, New York. Voor mij begint een superheldenfilm altijd met wat mysterie of actie, dus ik was benieuwd waar dit heen ging. Lang hoefde ik hier niet voor te wachten want twee Afrikaans geklede ‘warriors’ trappen daarna toch echt de film af. Om die wending nog wat bizarre kracht te geven gaan we in een fancy ufo look-a-like schip naar Wakanda, een derde wereld land in Afrika die zich onder de perfecte dekmantel van het boerenleven en de armoede verschuilt. Niks bleek minder waar, in het land schuilt een zwaar goed ontwikkeld verborgen oord vol gadgets, strijders, wapens en de fictieve stof vibranium die als de brandstof voor dit oord fungeert.  Dit trok mijn aandacht gelijk en voordat ik het wist was ik diep verzonken in de film.

Het verhaal of nou ja, een stukje dan

De hoofdrolspeler T’Challa moet na de dood van zijn vader al vroeg de koning van Wakanda worden. De zoon van de gerespecteerde koning twijfelt over zijn eigen kunnen, maar laat dit aan zijn volk niet zien. Hij put zijn kracht uit hun speciale stof. Door ritueel zal de koning van dit verborgen Wakanda de enige echte Black Panther moeten worden. Black Panther is de superheld die als beschermengel van het volk en van hun speciale stof vibranium dient. Dit is nog een hele klus omdat zijn verantwoording groot is als koning en Black Panther. Vibranium helpt hem hierbij, het is de kracht die de Black Panther tot een echte superheld maakt. Deze fictieve stof is tevens de bron van vele technologische gadgets, genezing methoden en wapens.  Door de kracht die vibranium bezit is het een van de grootste taken voor Wakanda en de Black Panther om deze te beschermen en geheim te houden. De uitkomst van deze opdracht kan nog weleens heel verrassend uitpakken.

black panther CheckSneek

Marvel Studios’ BLACK PANTHER..Ayo (Florence Kasumba)..Ph: Film Frame..©Marvel Studios 2018

Lekkere verhaallijn

Black Panther is een film met veel technologie, badass gevechten, emotie en spectaculaire stunts en spektakel. Tussen de science fiction waar je wel van moet houden, vind je ook herkenbare realiteit van de ‘echte wereld’. Afrikaanse cultuur die sterk naar voren komt door de prachtige kostuums, de rituelen, het respect voor elkaar, de eer en de trots gepaard met medeleven. De verhaallijn is erg duidelijk en je kan lekker weg kijken op je comfortabele bioscoopstoel.

Na alle marketing die aan deze film vooraf zijn gegaan zijn de verwachtingen hoog. Black Panther heeft aan deze verwachtingen voldaan, al had ik stiekem gehoopt op meer muziek uit het speciaal uitgebrachte album van onder meer ‘The Weeknd en Kendrick Lemar’.  De film vol boeven, superhelden en coole gadgets die het totaal plaatje van superhelden film compleet maakt is zeker een aanrader.

Black Panther draait nu in CineSneek!
Tekst: Joas Nauta

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend