ONS Sneek zorgt voor warmte op ijskoude zaterdag

0

Sneek- ONS Sneek heeft op het Zuidersportpark waar de gevoelstemperatuur ver onder nul was, tegen Jong FC Twente voor de nodige warmte gezorgd, Nadat het niveau bij de formatie van trainer Chris de Wagt na een 1-0 voorsprong ver terugzakte, keerde ONS door een treffer van Tim Oosterbaan terug in de wedstrijd om het vervolgens in de tweede helft met de wind in mee af te maken (4-2).

Met de wind schuin tegen begon ONS Sneek overigens furieus en dat sterke begin resulteerde al in de negende minuut in een treffer. Een ingooi werd door Michael Lanting vanaf rechts verlengd, waarna Curty Gonzales de bal bij de tweede paal binnen tikte. Daarvoor hadden de Snekers ook al een paar keer op de deur geklopt. Zo belandde een poging van Ale de Boer in het zijnet en even later kwam de “captain” net te kort om een voorzet van Gonzales te verzilveren.

Jong FC Twente dat even voor de openingstreffer bij een aanval over rechts voor een hectisch moment hadden gezorgd, kwam na de 1-0 beter in de wedstrijd. Of misschien beter: ONS werd slordiger en dat leidde via een inzet van Ryan Trotman tot een eerste waarschuwing. Nadat aan de andere kant bij een poging van Samir Merraki de juiste richting ontbrak, werd bij ONS tot twee keer toe de bal van de doellijn gehaald en ontsnapten de Snekers aan de gelijkmaker. Een paar minuten later was er echter geen ontsnappen meer aan. Michael Lanting die niet zijn meest gelukkige wedstrijd speelde, leed onnodig balverlies en de daaropvolgende dieptepass werd door Marko Kvasina beheerst afgerond. Kort daarop wist Klaas de Vries ternauwernood en ten koste van een hoekschop een tweede treffer te voorkomen. Die corner was de eerste in een serie van drie en uit de laatste viel de 1-2. De bal zeilde langs alles en iedereen, waarna Ryan Trotman de onoplettendheid in de Sneker defensie  afstrafte.

ONS was het op dat moment even helemaal kwijt, maar Tim Oosterbaan hielp de Snekers in de 34ste minuut uit het niets terug in het zadel. Nadat een inworp van de gasten werd onderschept schoot de linker verdediger de bal van grote afstand over de verbouwereerde Jeffrey de Lange (2-2) en dat betekende zo’n tien minuten voor rust een einde van de onzekere Sneker fase. Die onzekerheid verdween na rust helemaal, toen Alexander Laukart van Jong FC Twente tegen een domme rode kaart aanliep en Genridge Prijor na een prima dieptepass doelman De Lange omspeelde en in de 50ste minuut de 3-2 tegen de touwen schoof. ONS kreeg vervolgens een aantal behoorlijke kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Samir Merraki slaagde er echter niet in om de bevrijdende 4-2 te produceren en dat lukte Genridge Prijor na een mooi passje van Merraki ook niet. Een paar minuten later speelde Prijor de bal te ver voor zich uit, maar in de 70ste minuut was de aanvaller “in control”, Nadat hij op rechts was weggestuurd, legde hij de bal namelijk panklaar voor Michael Lanting en die bouwde met een schuiver in de verre hoek de marge uit.

​Die marge werd even later bijna verkleind. De in de tweede helft nagenoeg werkloze Volken Huisman voorkwam echter met een prima redding dat Rashaan Fernandes de aansluiting tot stand bracht. Even later ontbrak bij een schot van invaller Jari Oosterwijk de goede richting. Die poging had veel weg van een wanhoopspoging, want hoewel de ploeg van trainer Dennis Demmers het wel probeerde, wist men tegen het goed verdedigende ONS niet nauwelijks kansen te creëren. Integendeel, de betere mogelijkheden waren in de slotfase voor de oranjehemden, maar een aantal malen ontbrak de precisie om de verdiende zege van nog iets meer glans te voorzien.

Bron:www.pengel.weebly.com

Foto Henk van der Veer: Tim Oosterbaan, maker van de fraaie gelijkmaker in fel duel om de bal

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend