LAS ontvangt schrijfster Hanna Bervoets

0

Sneek- Midden in de Boekenweek, op woensdag 14 maart a.s. ontvangt de stichting LAS de schrijfster, journaliste en columniste Hanna Bervoets. De bijeenkomst vindt plaats in Boekhandel Van der Velde, Kruizebroedersraat 36 te Sneek, aanvang 20.15 uur.

Hanna Marleen Bervoets (Amsterdam, 1984) schreef al tijdens haar studie filmrecensies en korte columns over het Amsterdamse uitgaansleven voor stadsmagazine NL20. Sindsdien publiceert zij in verschillende media, waaronder Elsevier, De Correspondent en Das Magazin. Tussen 2009 en 2015 had Bervoets een vaste column in Volkskrant Magazine. Haar columns werden gebundeld in de boeken Leuk zeg doei (2010), Opstaan, aankleden, niet doodgaan (2013) en En alweer bleven we ongedeerd (2015).

In 2009 verscheen Bervoets’ debuutroman Of Hoe Waarom, waarvoor ze in datzelfde jaar een debutantenprijs won. Het navolgend jaar schreef Bervoets in opdracht van de Haagse toneelgroep Firma MES haar eerste toneelstuk: Roes, over twijfelende twintigers in het nachtleven van nu. Volgens het NRC was met het stuk “een nieuw toneelgenre uitgevonden, dat van het columnistentheater: snelle, flitsende columns gebracht als theater. Geestig, navrant, provocerend.”

Bervoets tweede roman, Lieve Céline (2011), mocht zich verheugen in de Opzij Literatuurprijs (tot 2008 de Annie Romeinprijs). Deze prijs is bedoeld voor schrijfsters wier werk bijdraagt aan de ontplooiing, bewustwording en emancipatie van vrouwen. Bervoets trad daarmee in de voetsporen van illustere voorgangers zoals Joke Smit, Hella Haasse, Marga Minco.

Na de roman Alles wat er was (2013), een beklemmend boek in een claustrofobische setting, dat existentiële vragen oproept, volgden in 2014 Efter, en de roman Ivanov (2016). Voor de laatste ontving Bervoets de BNG Nieuwe Literatuurprijs.

In 2017, het jaar waarin Hanna Bervoets ook de Frans Kellendonk-prijs ontving, verscheen haar roman Fuzzie. Het is “een roman over gemis, genegenheid en de vraag in hoeverre affectie zich laat afdwingen”.

Bezoekers worden verzocht vooraf te reserveren. Dat kan bij voorkeur via www.stichtinglas.nl of via de informatiebalie van Boekhandel Van der Velde. Kaarten zijn ook, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar aan de zaal. Donateurs ontvangen korting op de toegangsprijs.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend