“Beperking aantal beloftenteams”

0

Sneek- Volgens het Leidsch Dagblad zouden de clubs in het prof- en amateurvoetbal overeenstemming hebben bereikt over de toekomstige inrichting van de voetbalpiramide.In het voorstel wordt het aantal beloftenteams waartegen de topamateurs inclusief ONS Sneek voor dit seizoen breed protest lieten horen en dat uiteindelijk leidde tot een ruil tussen Jong Vitesse en Magreb ’90, gewijzigd.

In de Jupiler League wordt het aantal beperkt tot vier en in zowel de tweede als de beide derde divisies tot twee. Nu nemen in de derde divisie zaterdag met Jong Almere City FC, Jong FC Groningen, Jong FC Twente en Jong FC Groningen vier beloftenteams aan de competitie deel. Verder wordt voorgesteld om de overige beloftenteams in een afzonderlijke beloftencompetitie onder te brengen. Daarnaast wordt promotie die aan het begin van dit seizoen nog verplicht was en die na enkele maanden al in een recht werd omgezet, definitief een promotierecht.

Dat zou de uitkomst van de inventarisatie zijn die de KNVB de voorbije tijd uitvoerde. Die uitkomst heeft volgens de krant een breed draagvlak. Niettemin is het nog niet zeker, of het compromis wordt voorgelegd aan de ledenraad van de KNVB. Het model zou bij het Technisch Platform Eredivisie op veel weerstand stuiten.

Bron: www.pengel.weebly.com

Foto Henk van der Veer

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend