Sneker Weerman: Koning Winter regeert

0

Sneek – Voorlopig maakt koning Winter de dienst uit en wordt het alleen maar kouder. De wind uit het noordoost tot oosten neemt komende dagen toe en de bovenlucht wordt vanaf zondag flink kouder. Wel hebben we hier in het noorden geregeld last van bewolking welke ontstaat boven de Oostzee en met de noordoost tot oostelijke stroming ons kan bereiken. Af en toe kan daar wat lichte sneeuw uitvallen, vooral op de Waddeneilanden is dat het geval. Verder zon, pas later volgende week zien we een aanval van zachtere lucht via Frankrijk naar het noorden komen.

Vandaag zien we de wind al wat toenemen, deze wordt zwak tot matig, 2 tot 4 bft. Er drijven wolken over, ook is het zonnetje geregeld te zien. De temperatuur komt een 3 à 4 graden boven nul uit in de middaguren.

Vannacht lichte vorst, -2 tot -4 en is het vrij helder. Morgen een schrale af en toe vrij krachtig oost/noordoostenwind, temperatuur 3 à 4 graden, vrij zonnig.

In de nacht naar zondag 3 tot 7 graden vorst, zondag overdag temperatuur rond nul tot iets daarboven. In de nacht naar maandag lichte tot matige vorst, maandag overdag een temperatuur rond nul. Zon, wolken en kans op wat sneeuw, dat is het weerbeeld.
De dagen na dinsdag overdag rond nul tot daaronder, in de nacht matige, mogelijk strenge vorst, vanaf donderdag stijgt de sneeuwkans.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend