IJsbaan Sneek niet voor het weekend open

0

Sneek – Vorst. Hoe serieus is de aanval van Koning Winter en welke consequenties heeft dat voor het schaatsen op natuurijs, te beginnen met de ijsbaan aan de Leeuwarderweg in Sneek. Penningmeester Rein Reinsma: “Gisteren was de ijsdikte circa twee à tweeënhalve centimeter, gemeten door onze gepokt en gemazelde ijsmeester Klaas de Jong.”

“De ijsdikte moet minimaal zes centimeter bedragen willen we alleen de kinderen op het ijs laten. Voor de volwassenen moet het ijs acht à negen centimeter dik zijn. Daar zijn we nu nog niet aan toe. Vannacht hebben we weliswaar een koude nacht gehad, maar nauwelijks ijs aangroei. De Sneker ijsbaan ligt op een idyllisch plekje in het Zwettebos, maar heeft wel als nadeel dat het complex is omringd door bomen, waardoor de warmte langer blijft hangen en de ijsgroei minder snel gaat”

“De veiligheid staat voorop, dus het ijs moet betrouwbaar zijn, want als we de ijsbaan te vroeg vrij geven wordt het ijs voor de hele aankomende tijd in een keer aan flarden gereden. En dat moet je niet willen.  maar ik verwacht wel dat we na het weekend een update kunnen geven en heel misschien……”

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend