Jeugdsportfonds groeit in 2017

0

Friesland – In Friesland groeit 1 op de 8 kinderen op in armoede. Het Jeugdsportfonds Friesland geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen die om financiële redenen niet kunnen sporten.

In 2017 zijn bijna 2400 kinderen gestart met sporten dankzij het Jeugdsportfonds Friesland. Er werden in 2017 22% meer aanvragen ingediend dan in 2016.

Samenwerking op gemeentelijk en provinciaal niveau Het Jeugdsportfonds Friesland heeft in Fryslân de ambitie om alle kinderen die om financiële redenen niet kunnen sporten te bereiken. Jeugdsportfonds Friesland vergoedt voor die kinderen de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen. Alle kinderen moeten kunnen sporten. In 2017 hebben 20 gemeenten in Friesland geld beschikbaar gesteld. Hierdoor kunnen steeds meer kinderen in Friesland geholpen worden door het Jeugdsportfonds Friesland.
Ook werkt het Jeugdsportfonds Friesland samen met andere fondsen. Zo is het Jeugdsportfonds Friesland samen met Jeugdcultuurfonds Friesland, stichting Jarige Job, stichting Leergeld en Nationaal Fonds Kinderhulp partner in het Kindpakket.nl.

Wie zijn de intermediairs? Het Jeugdsportfonds Friesland is verantwoordelijk voor alle sportaanvragen voor de doelgroep in Friesland: van gymnastiek, voetbal, korfbal tot judo. Een aanvraag voor vergoeding van kleding of het lidmaatschap kan alleen gedaan worden door erkende intermediairs zoals buurtsportcoaches, groepsleerkrachten, maatschappelijk werkers, wijkteammedewerkers of door jeugdhulpverleners. Het Jeugdsportfonds Friesland kan altijd meer enthousiaste intermediairs gebruiken om zo alle kinderen te bereiken. Intermediairs kunnen zich aanmelden via www.allekinderendoenmee.nl.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend