De bal rolt weer …. voorbeschouwing zondag 25 februari

0

Sneek- De voetbal voorbeschouwing, van de Sneker zondagsclubs. Uiteraard ook hier weer: ijs en weder dienende.

Sneek Wit Zwart – Jong Achilles ’29
​Zondag 25 februari 2018 – 14.00 uur
​Sportpark Tinga – Sneek

De Champions League-finale van 1999 tussen Bayern München en Manchester United flitste door het hoofd. De Lederhosen leken toen zeker van de overwinning, maar met twee late treffers kaapten de Mancunians de cup met de grote oren toch nog voor de Duitsers weg. Datzelfde overkwam Sneek Wit Zwart afgelopen zondag. De formatie van trainer Germ de Jong leidde tegen DHC dankzij een treffer van Kevin Huitema tot een minuut voor tijd met 1-0, waarna het in “the dying seconds of the game” alsnog misging. Ongeloof en een bittere terugreis waren het gevolg. Zo’n terugreis blijft Sneek Wit Zwart komende zondag in ieder geval bespaard, want dan nemen de mannen het op eigen terrein op tegen Jong Achilles ’29.

Met de beloften van de ploeg uit Groesbeek komt toch een beetje een vreemde eend naar Sneek. De besloten vennootschap waarin het eerste elftal en de beloften waren ondergebracht, ging namelijk begin januari failliet en de verwachting was dat beide teams uit de competitie zouden worden genomen. Die is echter nog niet bewaarheid en dus staat het duel met Jong Achilles ’29 zondag gewoon op de rol.

​De ontwikkelingen rondom de teams van de Heikant hebben hun uitwerking overigens niet gemist. Zo stapte hoofdtrainer Eric Meijers op, terwijl zowel de hoofdmacht als de beloften onderaan staat.

Jong Achilles ’29 noteerde sinds de komst van de curator vijf nederlagen, waarbij een aantal keren ook nog eens met dikke cijfers werd verloren. Met die reeks neemt de ploeg zoals gezegd, momenteel de laatste plaats in. Tien punten staan er achter het markante logo. Een van die punten behaalde men op de openingsdag tegen Sneek Wit Zwart. Beide ploegen namen toen met een 3-3 gelijkspel afscheid van elkaar. Dat was vanuit Sneker perspectief overigens een puike prestatie, want de wit-zwarten kwamen die middag van een 3-1 achterstand terug.

Een half jaar later is een remise vanuit Sneker perspectief echter onvoldoende. Kijkend naar de ranglijst moet Sneek Wit Zwart het duel met Jong Achilles ’29 in zijn voordeel beslissen. Dat heeft niet alleen te maken met de positie van de Groesbekers, maar ook met de positie die men zelf inneemt. Sneek Wit Zwart staat namelijk op een plek die zorgen baart en om die zorgen te verlichten dienen er drie punten op het kleed te komen. Dan krijt men namelijk plek twaalf weer in het vizier en dat is een plek die aan het einde van de rit toereikend is om de status van hoofdklasser te verlengen.

Black Boys – Blue Boys
​Zondag 25 februari 2018 – aanvang 14.00 uur
Sportcentrum Schuttersveld – Sneek

Zowel in de wedstrijd tegen Sint Jacob als tegen Zwaagwesteinde leek Black Boys hard op weg naar punten, maar beide keren moest de ploeg van trainer Richard Venema in de slotfase het hoofd buigen. Beide keren waren de Zwartjes voetballend niet minder en beide keren was het zuur, dat Black Boys ondanks een aantal kansen en een door Sander de Vries tegen Zwaagwesteinde gestopte strafschop de groene mat puntloos verliet. Scoren – en de cijfers spreken voor zich – is en blijft echter een groot probleem op de zwarte zijde van het Schuttersveld. Niemand heeft momenteel dynamiet in de kicksen en zelfs erkende schutters als Elroy de Meer en Dennis Niemarkt staan al enige tijd droog. Dat in combinatie met zo nu en dan ook een gebrek aan geluk, maakt dat Black Boys zondag aan de wedstrijd tegen Blue Boys begint als drager van de rode lantaarn.

Die wedstrijd stond oorspronkelijk voor 10 december op het programma. In de voorbeschouwing werd toen melding gemaakt van het feit, dat de club uit Nij Beets dit seizoen in vier A debuteert. Vorig seizoen streed men met De Wâlden, Sint Jacob en Houtigehage lang om de schaal om uiteindelijk via een barrage met SC Balkbrug de stap omhoog te maken. Die stap verliep aanvankelijk naar behoren, want medio december stond de ploeg met tien uit zeven in de middenmoot. Na de winterstop rinkelde de kassa echter minder vaak en werd alleen nog tegen Nieuweschoot een punt behaald. De andere wedstrijden gingen alle drie verloren. Dat gelijkspel was overigens één van de twee punten die Blue Boys buiten de deur behaalde. De uitbalans van de ploeg van trainer Sjouke Joppie de Bos is er dan ook niet één die tegenstanders veel angst zal inboezemen.

Op basis van die cijfers kan men concluderen dat er in de wedstrijd tegen deze opponent voor Black Boys iets te halen valt. Maar dan moeten de “All Blacks” wel scoren. Het advies luidt dan ook om de kachel in de kruitkamer van het Schuttersveld deze week op hoog te zetten, zodat de ploeg met droog materiaal aan het karwei kan beginnen. Dat materiaal hoeft overigens niet aan Elroy de Meer te worden uitgereikt. De aanvaller ontving tegen Zwaagwesteinde namelijk twee keer geel en is daarom automatisch geschorst voor het duel met Blue Boys.

Dat betekent dat Venema moet improviseren en een adequate oplossing voor de positie van De Meer moet bedenken. Lukt hem dat, dan moet Black Boys in staat zijn deze wedstrijd naar zich toe te trekken en zeker als met die oplossing ook nog eens een beetje geluk op het meest noordelijk gelegen sportpark neerdaalt. Dat fladdert echter niet vanzelf neer, maar dat moet men om maar eens een oude wijsheid uit de sportwereld aan te halen, vooral zelf moeten afdwingen.

Bron: www.pengel.weebly.com

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend