PvdA wil snel oplossing voor peperduur treinabonnement regio Stavoren

0

Sneek / Leeuwarden – Waar studenten uit de regio Stavoren, Warns, Molkwerum en Koudum. op jaarbasis ca 1000 euro neer moeten tellen voor een busabonnement, moeten ze voor een abonnement met de trein een bedrag op tafel leggen dat op kan lopen tot het dubbele. De reistijd met de bus bedraagt bovendien drie tot vier uur per dag, terwijl ze met de trein ongeveer 45 minuten kwijt zijn. De PvdA wil dat gedeputeerde Johannes Kramer (FNP) samen met Arriva voor de zomer een oplossing bedenkt voor betreffend treinprobleem, te meer daar het om ongeveer 400 leerlingen gaat.

Ongeveer 400 leerlingen wonen op grote afstand, meer dan 11 kilometer, van de geadviseerde scholen in Sneek en Bolsward. Statenlid Edou Hamstra noemt het „onbegrijpelijk” dat er wel busjaarkaarten met korting zijn maar geen betaalbare treinabonnementen. “Er moet voor het nieuwe schooljaar een oplossing komen.

“Het probleem is uniek voor onze provincie”, aldus Hamstra, die in haar strijd steun krijgt van wethouder Stella van Gent (Súdwest-Fryslân). Van Gent benadrukt het belang van leefbaarheid op het platteland. “Wij willen de leefbaarheid ook in de minst ontsloten gebieden behouden. Een goede toegang tot betaalbaar openbaar vervoer is daarbij, zeker voor scholieren, noodzakelijk.”

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend