Basisschoolkinderen Scharnegoutum ontmoeten Fryske Parasportheld

0

Scharnegoutum – Basisschool CBS Op’e Hichte uit Scharnegoutum doet op vrijdag 16 februari mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân. Paralympisch zitvolleybalster Hong Zhao vertelt in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. Daarna ervaren de leerlingen zelf hoe dit is.

De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen. Hong Zhao vertelt vrijdag haar bijzondere verhaal. Ook is er een interactief gedeelte waarbij de leerlingen zelf ervaren hoe het zou zijn als zijzelf een lichamelijke handicap zouden hebben.

Het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ is een initiatief van en wordt gecoördineerd door Sport Fryslân.

Foto Hong Fotografie

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend