Jubileumwedstrijd De IJsster Sneek meer dan geslaagd

0

Sneek / Heerenveen – De jubileumbaanwedstrijd van de IJsster zondagavond 11 februari was een groot succes. Maar liefst 56 deelnemers streden om de prijzen en de eer op een tijdrit van 100 meter en op de mass start.

Aan het begin van de avond werd afgetrapt met de allerjongsten, de jeugdschaatsers van zes en zeven jaar. Vanaf het middenterrein vierden vele IJssterren, STD’ers en Preamkeskouwers de successen van de wedstrijdschaatsers en het plezier van vrij schaatsen en een nostalgische verkleedwedstrijd. De mass start kende twee voorrondes en een finale, steeds over 16 rondes. Jong en oud deed mee. Opvallend vaak won de jeugd het van de ervaring.

Een bijzondere vermelding voor Emma Veuger, die met haar 15 jaar de heren in de finale heel goed bij kon houden. In de laatste omloop bleef het peloton vlak bij elkaar, pas in de laatste rondes viel de groep uiteen. Uiteindelijk soleerde Steven Hooisma naar de eerste plaats. Sjoerd Eisma en Boyan Bakhuizen volgden snel met de 2e en 3e tijd.

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend