Goed bezet Jeugdkorpsenfestival op 20 januari

0

Sneek-Met maar liefst elf deelnemers is het Jeugdkorpsenfestival van Femuza prima bezet. Femuza is de Federatie van Muziek en Zang in de Gemeente Súdwest-Fryslân. Niet alle deelnemers komen uit deze gemeente. Onder de deelnemers bevindt zich een “vreemde eend in de bijt”, het gecombineerde jeugdorkest van Melodia Wijckel / Stêd Sleat.

Het festival begint om 16.00 uur en vindt plaats in MFC It Harspit in Oppenhuizen. Alle jeugdorkesten brengen een programma van 20 minuten en worden beoordeeld door vakjury Geert Jan Kroon uit Leeuwarden. Geert Jan Kroon is musicoloog, componist, dirigent en muziekjournalist.

De jury wijst een winnaar aan en het beste jeugdorkest van een vereniging aangesloten bij Femuza wint een optreden tijdens het Galaconcert van Femuza op 15 juni in Theater Sneek.

De deelnemende jeugdorkesten zijn:

Jong Excelsior Nijland – Willy Krol JAMM! Arum – Yvonne Galama De Toansetters Tjerkwerd – Almer Zijlstra Tusken de Noaten IJlst – Guus Pieksma Jesband Scharnegoutum – Fokje de Jong Jong XS Schraard – Fenny Haagsma De Notenkrakers Oudega (SWF) – Arjen Steur De Musykmaten Sleat/ Wijckel -. Jeanette Valkema Trijeklank Heeg/Hommerts/Jutrijp – Fenny Haagsma Koperkabaal Blauwhuis – Roelof Bakker Excelsior XS Schaard – Fenny Haagsma

Foto: de winnaar van vorig jaar, Koperkabaal Blauwhuis

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend