Leerlingenvereniging CSG Bogerman lanceert nieuw statuut

0

Sneek- De leerlingenvereniging van csg Bogerman lanceerde woensdag 6 december een nieuw leerlingenstatuut. Een actieve club leerlingen werkte samen met de leidinggevenden van de school aan een nieuw document met rechten en plichten van en voor leerlingen. Een bijzondere samenwerking, waar vooral gezocht is naar verbinding en de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid voor leerlingen.

De titel van het statuut is ‘met vrijheid komt verantwoordelijkheid’. Rins Hylkema is voorzitter van de leerlingenvereniging, hij vertelt: “bij de meeste scholen staan de statuten bomvol met regeltjes en verplichtingen voor leerlingen. Wij willen met dit statuut uitdrukken dat we als leerlingen best wat ruimte mogen krijgen. Tegelijk is het statuut ook een oproep aan ons als leerlingen: als we de ruimte krijgen, betekent dit ook dat we onze verantwoordelijkheid moeten pakken.”

Nakomen niet verplicht

De leerlingenvereniging lanceert het statuut met een ludieke actie. Zo hangen er felgekleurde posters door de hele school. Daar staat bijvoorbeeld op “Huiswerk niet af? Nakomen is niet verplicht!” Quotes die zeker de aandacht van leerlingen en docenten krijgen.

Je maakt ’t samen

Csg Bogerman is blij en trots op de actieve rol die leerlingen van de leerlingenvereniging hebben. De rector van csg Bogerman vertelt: “We staan als school voor de slogan ‘je maakt ’t samen’. Dat hebben de leerlingen en leidinggevenden rondom de totstandkoming van het statuut zeker waargemaakt. We kijken ernaar uit om over de inhoud van het statuut en allerlei andere ontwikkelingen in de school in gesprek te blijven met de leerlingenvereniging!”

Leerlingenvereniging

Alle leerlingen van csg Bogerman zijn lid van de leerlingenvereniging. Het bestuur vertegenwoordigt de leerlingen in de school. Zij doen dit in drie commissies, te weten de leerlingenraad, de feestcommissie en de schoolkrant.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend