Jongeren portretteren ouderen! op IKC Bonifatius Sneek

0

Sneek – Om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan, heeft groep 4 A/J van IKC Bonifatius meegedaan met een project van het Ouderenfonds, genaamd; ‘Jongeren portretteren ouderen’.

Er kwamen vier dames uit het Bonifatiushuis op bezoek, dei van de leerlingen vragen kregen over wat ze deden tegen eenzaamheid. Ook hadden de kinderen vragen over sporten die vroeger beoefend werden en of de dames alleen waren of dat ze ook ‘nog een man hadden’.

Tot slot heeft fotograaf Bilbo Schickenberg  (vader van leerlinge Eline) prachtige foto’s gemaakt van de dames die de kinderen afgelopen week gebruikt hebben bij het portretteren. De portretten zijn opgestuurd naar het Ouderenfonds en nu hopen we de prijs, een schoolreis, te winnen!

Het was een leerzame ochtend en zowel de kinderen áls de dames van het Bonifatiushuis hebben genoten. Met dank aan de juffen en aan Bilbo voor het maken van de foto’s en het helpen met de voorbereidingen!

Jongeren portretteren ouderen

Jongeren portretteren ouderen is een initiatief van de Riki Stichting en het Nationaal Ouderenfonds om jong en oud op een creatieve en ongedwongen manier te verbinden. In het najaar van 2017 vindt het project voor de zevende keer plaats.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend