Bas- en gitaarweekend bij Kunstencentrum Atrium Sneek

0

Sneek – Bas- en gitaarweekend bij Kunstencentrum Atrium in Sneek op 25 en 26 november, met concert Noord Nederlands Gitaarensemble en Waregems Gitaarensemble Alegria (België)

Kunstencentrum Atrium organiseert op zaterdag 25 en zondag 26 november in Sneek een bas- en gitaarweekend. Op zaterdag 25 november is er in het kunstencentrum een inloopmiddag gitaar (akoestisch, elektrisch) en basgitaar. Op zondag 26 november geven het Noord Nederlands Gitaarensemble en het Waregems Gitaarensemble Alegria een gratis concert in de Noorderkerkzaal. Op het programma staan zeer uiteenlopende werken. Van een klassiek stuk van Fernando Sor tot een modern nummer van Pharrell Williams, filmmuziek van Ennio Morricone en pophits van The Beatles en Shocking Blue.

Inloopmiddag
Tijdens de inloopmiddag op zaterdag 25 november kunnen belangstellenden, gitarist (beginnend/gevorderd) of (nog) niet, allerhande informatie verkrijgen over de akoestische gitaar, elektrische gitaar en basgitaar. Docenten Menno Bonnema, Jan Calf, Wietze Koning, Mario Kramer en Thomas Zoetelief zijn aanwezig en vertellen alles over hun instrumenten en lesmogelijkheden. Uiteraard mag iedereen ook de gitaren uitproberen. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur.

Gitaarconcert
Op zondag 26 november geeft het Noord-Nederlands Gitaarensemble (onder leiding van Erik Westerhof) en het Waregems Gitaarensemble Alegria uit België (onder leiding van Charlotte Lammertijn en Marleen Casteele) een concert in de Noorderkerkzaal in Sneek. Het voorprogramma wordt verzorgd door het Atrium Gitaarensemble en het Noord Nederlands Jeugd Gitaarensemble. Het anderhalf uur durende concert begint om 14.30 uur. De entree is gratis (vrije gift na de voorstelling).

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend