Bomvol Bolwerk brengt ode aan gitaarbouwer Wim Heins

0

Sneek- Naar schatting 300 bezoekers kwamen gister naar Het Bolwerk om daar met een tributeband, Twarres,Herman Woltman, De Kast, Herman Frank & Bokke Rypma en Roadhouse een muzikale ode te brengen aan de op 11 maart 2017 overleden gitaarbouwer Wim Heins.

Dichter Henk van der Veer opende de indrukwekkende I.M.  middag met een gedicht, dat ingelijst aan de familie zal worden overhandigd, in ut Snekers over Wim Heins.  De laatste regels van het gedicht:

as un minnaar streelst en skaafst ut onbewerkte hout

langsem toverst fan kapte bomen un kòstber instrúment

op ’e klanken fan ’e Ginhouse Blues Band klinkt un sentimental

journey fan un jonkje dat huppelend over de kletsnatte klinkers

in de Wommelster buorren ut evech leven tegemoet daanst

 su leek ut teminsten

Veel muzikanten, die ooit een gitaar lieten bouwen of repareren door de maestro waren aanwezig, maar ook een groot aantal dorpsgenoten van Wim, uit Ysbrechtum, waren naar Het Bolwerk toe gekomen. Toen gitaarvirtuoos Herman Woltman speelde kreeg hij alle aandacht van het stille publiek.

Terwijl Mirjam Timmer  ‘Wêr bisto’ zong kwam op een groot scherm een foto van haar met Wim op het witte doek. Op het scherm werden meer foto’s van Wim getoond, waarop te zien was hoe hij in zijn atelier aan het Hoogend aan het werk was.

Syb van der Ploeg, die net als alle deelnemers aan de middag pro-deo optrad, gaf aan dat hij en De Kast het een grote eer vond om mee te mogen doen aan deze muzikale ode. “Wij hawwe yn it Ziggodome en grutte stadions stien, mar noch noait yn Het Bolwerk en ik moat sizze it fielt goed, hiel goed!”

De middag was prima georganiseerd door een projectgroep o.l.v. André Becker

Foto’s Henk van der Veer

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend