Protestantse gemeente Sneek verkoopt Ooster- en Zuiderkerk

0

Sneek – De Protestantse gemeente Sneek heeft op donderdag 2 november met grote meerderheid het besluit genomen om twee kerken ‘af te stoten’ en de Martinikerk grondig te verbouwen. Het gaat hierbij om de Oosterkerk aan de Leeuwarderkade en de Zuiderkerk aan de Rienck Bockemakade.

“De kerkenraad heeft dit besluit niet lichtvaardig genomen en realiseert zich heel goed dat dit besluit bij gemeenteleden veel emotie en onzekerheid kan oproepen’ zo vermeldt de website van de protestantse gemeente. De datum voor de sluiting van de twee kerkgebouwen is nog niet vastgesteld, maar dat zal volgens het bericht op de site nog wel enkele jaren duren. De Martinikerk moet in het kader van de kerkelijke Visie 2020 een multifunctioneel centrum midden in de stad worden.

Vrijdag is het besluit gepubliceerd op de website van de kerkelijke gemeente, waar tevens alle achtergrondinformatie is te vinden over betreffend besluit, zondag wordt het afgekondigd in de zondagse kerkdienst.

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend