“ Ut Beest “ en de Flits van Snits hebben elkaar gevonden!

0

Sneek – De Flits van Snits, Leon Brinksma, en Lieuwe Westra, “Ut Beest “ zijn vanaf juni met elkaar in training. Eerst voor de demonstratie tandem rijden welke werd gehouden op 1 en 3 augustus bij het Wereldkampioenschap van de INAS, internationale organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, te Assen.

Zij mochten een demonstratie geven bij de 7 km tijdrit en hadden daar de derde tijd. Het parcours was erg bochtig en dat werkt voor een tandem altijd in het nadeel omdat ze als een soort van “mammoettanker “de bocht door moeten. Helaas deden ze niet officieel mee omdat het nog geen categorie bij de INAS is. Maar met deze demonstratie konden ze wel laten zien dat ze tot de beste drie van de wereld behoorden.

Op 3 augustus mochten ze rijden bij de koppeltijdrit. Als enig koppel op een tandem was ook dit weer een demonstratie. Ditmaal ging het over 13 km . Helaas werkte het weer niet mee, veel wind en af en toe regen. Maar de heren hadden getraind en hoewel Lieuwe niet meer zo in training is als tijdens zijn prof tijdperk wisten ze een respectabele kilometer tijd neer te zetten van 40.7 km. Dit bleek achteraf na de officiële wedstrijd de aller snelste tijd van de rijders met een verstandelijke beperking.

Dus hun doel, het tandem wielrennen demonstreren, was duidelijk geslaagd. En nu maar hopen dat deze categorie volgend jaar ook op de INAS kampioenschappen staat en dat ze mogen starten bij de Europese Kampioenschappen in Parijs en misschien ook nog wel bij de Global Games die in 2019 in Brisbane worden gehouden.

Voor Leon is deze trainingsmaat een enorme boost. Zoveel ervaring en zulke sterke benen, wat kun je daar veel van leren. Voor Lieuwe was het wel even wennen, het rijden op een tandem, maar met name de bochten gaan steeds sneller en tijdens de trainingen worden er soms al snelheden gemeten van boven de 50 kilometer.

Mocht u een tandem in de kleuren van de Friese vlag voorbij zien flitsen, dan zijn dat “Ut Beest “en de Flits van Snits tijdens hun training. Pas even op want ze hebben geen bel!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend