Dag weekend, hallo maandag…

0

Het is weer die dag, die ene dag waar heel Nederland een hekel aan lijkt te hebben: maandag. Dag weekend. Zucht. Weer een hele week school of werk en verlangen naar de vrijdag: want vrijdagen zijn gewoon veel leuker dan maandag, het zwartste schaap onder de dagen.

Maar waarom vinden we die maandag zo waardeloos? Is dat omdat heel Nederland het zegt, dus dan zal het wel zo zijn? De zogenaamde: ‘self-fulfilling prophecy’ waarbij je gaat geloven wat de massa zegt. Of, zit er meer achter? Wij zochten het uit.

Daaaag, slaapritme.
Wij mensen zitten vreemd in elkaar, wij hebben namelijk een ingebouwde klok. De biologische klok. Deze klok regelt je slaap- en waakritme, vanuit een gebied ergens midden in je hersenen. Nu zit het zo: die klok raakt nogal snel van slag.
woman-601568_640
Een feestje op vrijdag, traditionele stapavond op zaterdag en dan op zondag lekker tot de middaguurtjes doorslapen zorgen ervoor dat je biologische klok helemaal de weg kwijtraakt. Dat is opzich niet zo erg zolang de klok maar de tijd krijgt om bij te komen. Maar, je raadt het al, die tijd is er niet. Want… maandag.

Blugh…
Denk je aan weekend dan denk je aan: etentjes, feestjes en alcohol. Volgens onderzoeken heeft dit een negatieve uitwerking op je psychische gesteldheid op maandag. Nee joh, echt?


De goede voornemens

Iemand heeft ooit bedacht dat maandag het begin van de week is. En wanneer kan je beter beginnen met goede voornemens zoals het stoppen met roken, meer gaan sporten of gezonder te eten? Precies, op de eerste dag van de week. Meestal zijn dit niet de leukste dingen en gaan ze gepaard met afkickverschijnselen, down voelen en chagrijnig zijn. Lekker op de maandag…

Dus, wil je eens een leuke maandag? Ga dan vooral vroeg op bed, sta op een normale tijd op, sla feestjes over en begin met die goede voornemens maar eens op dinsdag!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend