Helende kunst in het Antonius Ziekenhuis

0

Sneek – Tot en met 6 januari 2017 hangen in het Antonius ziekenhuis in Sneek de abstracte landschappen gemaakt door kunstenaar Fred van de Brug. Met zijn abstracte landschappen en oosterse wijsheden wil hij patiënten en bezoekers een “nieuwe kijk op oude inzichten” bieden.

Inzichten en vergezichten

Zo’n 2500 jaar geleden, in het oude China, hebben wijsgeren en andere denkers hun inzichten op schrift aan ons nagelaten. Deze inzichten, vaak praktisch van karakter, maar ook soms diepzinnig, zijn nog steeds bruikbaar. Fred van de Brug: “In mijn abstracte landschappen combineer ik tekst en beeld om de lessen van de oude Chinese wijsgeren te laten spreken.”

Eigentijds

De abstracte landschappen lijken op traditionele zeefdrukken, maar dan op een eigentijdse wijze gemaakt. “Ik begin met het tekenen van een landschap dat me inspireert. Uit de tekening scheur ik vormen en scan deze vervolgens in op de computer. Met een tekenprogramma maak ik verschillende lagen en voeg ik kleuren toe. Zo ontstaat de uiteindelijke compositie. Door de speciale printtechniek en het kwaliteitspapier ontstaan mooie diepe kleuren.”

De landschappen zijn te zien op de eerste verdieping in het hoofdgebouw van het Antonius Ziekenhuis. De website van Fred van de Brug is https://fredvdbrug.wordpress.com/category/beeld-en-tekst/

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend