Flits van Snits prolongeert Special Olympische titels

0

Sneek – Op 2 en 3 juli vonden in Groesbeek de wielerwedstrijden plaats van de Special Olympics Nederland, waar de ‘Flits van Snits’, Leon Brinksma uit Sneek het huzarenstukje uithaalde om de drie titels, tijdens de Special Olympics in 2014 in Sneek behaald, te prolongeren. Dat betrof de 1120 meter tijdrit, de 4480 meter tijdrit en een afsluitende wegwedstrijd over 40 minuten en 1 ronde.

Kort voor de start van de  kwalificatie voor de 1120 meter tijdrit moest Leon zijn eerste teleurstelling van dit toernooi verwerken. Hij kreeg van een official te horen dat hij niet in zijn Friese wieleroutfit mocht rijden. Bij de SO in Sneek in 2014 reed hij ook in dit tenue en ook tijdens de wedstrijden die hij nadien had gereden. Gelukkig had zijn piloot Aalzen nog extra wielerkleding mee, waarin zij wel van start mochten gaan. Zowel op de 1120 als de 4480 meter kwalificatie zette de Friese tandem de snelste tijden neer.

flits van snits leon brinksma

Aan het einde van de zaterdagmiddag werd de finale van de 1120 meter tijdrit verreden. Leon en Aalzen gingen als een raket van start en een zeer hoge gemiddelde snelheid werd verwacht, maar helaas op 240 meter voor de finish liep de ketting eraf zodat zij freewheelend over de streep kwamen. Desondanks hadden zij nog steeds de snelste tijd gemaakt en bedroeg hun gemiddelde snelheid toch nog bijna 39 km/uur. De eerste regenachtige dag werd dus toch nog met goud afgesloten.

Zondagochtend 3 juli werd de finale van de 4480 meter tijdrit verreden. Hoewel er een stevige wind stond was het die dag gelukkig overwegend droog. De tijdrit werd opnieuw winnend afgesloten in een tijd van 6 min.36 sec. (gem.snelheid 40.7 km/uur).

In de afsluitende wegwedstrijd startte de tandem 30 seconden na de sterke groep eenlingen, waaronder Jonathan Duinkerke (bekend van de Wereld draait door). Na 3 ronden had de tandem deze groep al bijgehaald en na 7 ronden al gedubbeld. Met opnieuw 3 keer goud op de SO konden Leon en Aalzen tevreden weer afreizen naar Fryslân.

Al met al een prachtige prestatie, zeker wanneer men bedenkt dat dit duo pas vanaf 24 mei j.l. met elkaar rijdt en slechts 1 keer in de week op de fiets traint. Begeleiding vanuit een wielervereniging hebben zij hierbij (nog) niet.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend