“Flits van Snits” verpulvert concurrentie in Utrecht

0

Utrecht – In het kader van het Utrechts wielerweekend werd op zaterdag 18 juni de ronde van het Wilhelminapark verreden. Ook de G.wielrenners, waaronder Leon Brinksma (de flits van Snits) kwamen hier aan de start. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat er een wedstrijd zou worden verreden over 60 minuten en 3 ronden.

De slechte weersomstandigheden was voor de organisatie reden om de wedstrijd in te korten tot 40 minuten en 3 ronden. Het gladde wegdek weerhield Leon en zijn piloot Aalzen niet om direct vanaf de start het peloton een hoog tempo op te leggen. Na 1 ronde had dit tweetal al een voorsprong van een kleine 40 seconden op de rest, welke voorsprong zij iedere ronde verder wisten uit te bouwen met als gevolg dat al na 5 ronden het gehele peloton op 1 of meer ronden achterstand was gezet.

flits van snits leon brinksma4

Na te zijn gedubbeld wisten allen Jonathan Duinkerke en Kevin Wester nog bij de tandem aan te sluiten. Leon en Aalzen hoefden gelet op hun ronde voorsprong niet meer vol aan de bak zodat dit trio gezamenlijk als kopgroep de wedstrijd uitreed. Hoewel de eindzege voor Leon en Aalzen al wel vaststond lieten zij in de laatste ronde nog wel even zien wie hier vandaag de sterkste was en kwamen zij als eerste over de streep, gevolg door Kevin (2e) en Jonathan (3e). Ondanks het door de regen verraderlijke parcours bedroeg de gemiddelde snelheid van de winnaars bijna 39 km/uur.

Amersfoort

Zondag 19 juni werd in Amersfoort nog een wedstrijd, georganiseerd door WV Eemland, over 45 minuten en 3 ronden verreden. Ook hier zaten Leon en Aalzen voortdurend voorin het peloton  wederom vergezeld van Jonathan en Kevin. Het publiek verwachte opnieuw een aanval van Leon en Aalzen. Tot de laatste ronde bleven de koplopers in elkaars wiel.

In het lastige parcours zat een flink hoge brug in de laatste ronde voor de finish. Dit bleek de scherprechter. Leon die met gemak op het allerzwaarste verzet rijd blijkt toch wel moeite te hebben met het rijden op een klein verzet. Op de laatste klim moest hij een gat laten vallen dat hij met Aalzen niet meer kon dichtrijden. Uitslag hier 1. Jonathan Duinkerke, 2 Kevin Wester en 3 Leon en Aalzen.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend