Ronde van SWF met een gouden randje

0

Sneek – In totaal 700 deelnemers in verschillende disciplines maakten zondag een fantastische Ronde van Súdwest-Fryslân mee. Begon de dag met bewolking en een druilerig regentje, rond een uur of tien brak de bewolking en kwam de zon af en toe voor de dag, hetgeen met een prettige temperatuurstijging gepaard ging.

De 700 deelnemers waren verdeeld over het wandelen (16 en 30 kilometer – 320 wandelaars), hardlopen (300 – 20 jeugd), fietsen (150) en skeeleren (70). Circa 100 vrijwilligers van de samenwerkende verenigingen AV Horror, De IJsster en RTC Rally leidden het evenement in goede banen. De doelstelling van de drie verenigingen was om er een sportief feestje van te maken met start en finish op het multifunctionele sportcomplex Het Schuttersveld. Met als achterliggende gedachte om zoveel mogelijk mensen te laten sporten. Waar de één dit in wedstrijdverband deed (hardlopen) konden anderen kiezen voor een recreatieve invulling (wandelen, fietsen en skeeleren). En daar zijn ze met vlag en wimpel voor geslaagd.

ronde van swf 2

GrootSneek verkende het zestien kilometer lange wandelparcours. En we moeten eerlijk toegeven, dat we op enkele kritische geluiden na van de dames over het aantal sanitaire pitstop gelegenheden, alleen maar lof hebben gehoord. We stonden eigenlijk versteld over de schoonheid van het Friese landschap. De organisatie had  dan ook zijn uiterste best gedaan om er voor de deelnemers een aantrekkelijke route van te maken. Van de start voor de route over een wandelpad naar Epemastate in Ysbrechtum. Via Ysbrechtum deels over verharde, deels over onverharde paden, dwars over een boerenerf richting Reahûs en Easterein. Halverwege was bij camping de Finne een rustplaats cq sanitaire stop ingelast. Waarna de tocht via de weilanden, boerenpaden en fietspaden weer richting Sneek ging om te finishen op Schuttersveld.

eonde van swf1

Concluderend: een goed samenwerkingsverband, mooie wandel-, fiets-, skeeler- en loop-routes, een geoliede organisatie en een mooie gelegenheid om in het zonnetje in of bij de kantine van Schuttersveld de tocht af te sluiten met een gezellige derde helft. Er deden zich, behoudens wat plak- en pleisterwerk van de EHBO vrijwilligers (hulde overigens voor alle vrijwilligers) geen calamiteiten voor.

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend