Make-over voor Friese Tandem van Flits van Snits

0

Sneek – Afgelopen vrijdag vond bij  Sluyter Schadeherstelbedrijf in Sneek de officiële overhandiging plaats van de volledig gerenoveerde Friese racetandem van de Flits van Snits, Leon Brinksma. De racetandem waar de 25-jarige Leon Brinksma uit Sneek tijdens de Special Olympics in 2014 in Sneek op alle drie de onderdelen van het ID-cycling (wielrennen voor mensen met een verstandelijke beperking) een gouden plak won met zijn toenmalige piloot Kerst Wind, staat er weer helemaal tiptop bij. Dankzij de belangeloze inzet van Sluyter Schadeherstel bedrijf uit Sneek en Harry Nota van Nota Tweewielers uit Sint Nicolaasga voldoet de tandem zowel technisch als ook esthetisch weer aan de eisen van deze tijd, en niet te vergeten ‘gouddelver Leon Brinksma zelf.

De tandem is helemaal opnieuw gespoten in de Friese kleuren, heeft een nieuwe carbon voorvork gekregen, nieuwe sturen met pennen, nieuwe zadels met pennen en het team Leon Brinksma (de stoker) en Patrick Knippels uit Smilde rijdt vanaf dit seizoen in een uniform tenue, Fries uiteraard. Uiteraard moest er even een proefrondje worden gereden. “Het voelt goed was het commentaar van de bloedfanatieke Sneker sporter”.

leon flits van snits friese tandem2

Leon is de enige Friese tandemrijder in de ID-cycling categorie van Friesland. ID staat voor Intellectual Disability, oftewel verstandelijke beperking. Het is tevens de naam van een wielergroep in Zeeland, die een speciaal onderdeel ID-cycling heeft en waar Leon dan ook lid van is. Naast zijn lichte verstandelijke beperking, bleek hij ook een visuele beperking te hebben. Hij ziet met zijn rechteroog circa 40% en met het andere 10%. Daarnaast ziet hij geen diepte en is het moeilijk om contrast waar te nemen. Dat betekent dat het te gevaarlijk voor Leon is om alleen op de fiets te stappen. Hij is aangewezen op een tandem met een piloot.

Leon en Patrick rijden dit seizoen een kleine 20 wedstrijden door heel Nederland, waaronder de Special Olympics die dit jaar in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen worden georganiseerd. Verder de Nederlandse Kampioenschappen en ze nemen deel aan de Rabo Topcompetitie.

Bij de bovenste foto: Van Links naar rechts Leon Brinksma, Jan Nota, Hylke Sluyter en Patrick Knippels.

 

 

 

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend